KOCAELİ / BAŞİSKELE - Müzehhibe Fatma Aydın İmam Hatip Ortaokulu

SINAV YÖNERGESİ İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ

meb_iys_dosyalar/41/08/767470/dosyalar/2024_03/24155056_sinavyonergesi2024.pdf

ÖN KAYIT FORMU

EĞİTİM SİSTEMİMİZLE İLGİLİ BİLGİ İÇİN METNİ SONUNA KADAR OKUYALIM!

Hafız Muharrem Karaosmanoğlu İlim Kültür Derneği tarafından yaptırılan okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı İşbirliği ile yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 2020-2021 Eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başlamıştır.

"Okulumuzun öğrenci kabul sınavı başvuruları başladı"

"Okulumuzda 25 Mayıs'ta akademik derslerden 4'üncü sınıf müfredatı kapsamında sınav yapılacaktır. Sınava giren öğrencilerden ilk 60’ ı okulumuza kayıt hakkı kazanacaktır. Bu öğrenciler hafızlık temel eğitimi için yaz kursuna katılarak okulumuzdaki eğitimine başlamış olacaktır. Öğrencilerimiz yazın 08 Temmuz -  29 Ağustos tarihleri arasında 8 haftalık hafızlık temel eğitim kursuna tabi tutulacaktır. Hafızlık hazırlığı tamamlayan öğrencilerimizin en geç Ocak ayında Hafızlık Eğitimine başlamış olması beklenmektedir. 5 Sınıfın sonuna kadar hafızlık durumları takip edilen öğrencilerden hedefini tutturanlar 6. Sınıfta okul kaydını dondurarak hafızlıklarını 6. Sınıf sonunda bitireceklerdir. Bu öğrencilerimiz aynı zamanda akademik derslerden de kurs açılarak desteklenmekte ve mayıs ayında sınav yapılarak sınıf geçmektedirler.

7. sınıfın başında zaten hafızlığını bitiren öğrencilerimize sadece unutmamaları için ilk üç saat hafızlık pekiştirme dersleri verilerek 7. sınıfta normal sınıf müfredatlarına devam edeceklerdir 8.sınıfta ise öğrencilerimiz hafızlık sürecinin bitirmiş olduklarından Sabah 09.00'dan akşam 16.00'a kadar tamamen  LGS'ye hazırlanarak  nitelikli liselere yerleşmeyi hedefliyor.

Öğrencilerimiz 5'inci sınıfta öğlene kadar okulumuzda Başiskele Müftülüğü'nün belirlemiş olduğu hafız hocalarımız nezaretinde hafızlık yapacaklardır. Öğleden sonra ise 20 kişilik sınıflarda akademik eğitimlerini alacaklardır. 5. sınıfta öğrencilerimizin herhangi bir akademik kayıpları söz konusu değildir. Her ortaokulda, türkçe, matematik, fen, sosyal , yabancı dil  vs dersleri kaç saat alıyorlarsa okulumuzda da aynen alacaklardır."

"Hafızlık yeteneğine sahip olamayanlar ise okulumuzda 6'ıncı sınıfa devam edeceklerdir"

5.sınıfta öğrenci takibi sonucu, hafızlık yeteneğine sahip olamayanlar okulumuzda 6'ıncı sınıfa devam ederek alanında yetkin öğretmenlerden ders alma imkanı bulacaklardır. "Bu öğrencilerimiz de diğerleri  gibi sabah 09.00 akşam 16.00 eğitim göreceklerdir. Öğrencilerimiz, 10 saat yabancı dil dersi destek alacak dil ağırlıklı sınıflarda akademik eğitimlerine devam ederek temel dil becerilerini geliştireceklerdir.

"Okulumuz Kocaeli’nin En Donanımlı Ortaokulu"

Okulumuz öğrencilere fiziki şartları ve bulunduğu çevre açısından nezih bir eğitim ortamı sunmaktadır.Okulumuzda Sinema Salonu, Müzik Atölyesi, Yemekhanesi, Konferans Salonu, Oyun Alanları, Kütüphanesi, Zekâ Oyunları Atölyesi, Satranç Atölyesi, Fen Bilimleri Laboratuvarı, Mescidi, Robotik Kodlama Atölyesi ,Tilavet Odaları, Hafızlık Sınıfları, Dinlenme Odası, Veli görüşme Odası ve Sanat Atölyesi faaliyettedir. Öğrencilerimiz buralardan istifade ederek kendi kişisel ve mesleki gelişimlerini gerçekleştirmektedirler.

"Öğrenciler büyük bir kazanıma sahip olacaklar"

Müzehhibe Fatma Aydın İmam Hatip Ortaokuluna başvuru sürecinde velilerimizin kesinlikle hiçbir kaybı söz konusu değildir.

4'üncü sınıfta öğrencilerimiz 25 Mayısta yapılacak sınava girecekler, kaybedecekleri hiçbir şey yok. Kazanan öğrencilerimiz yazın 8 hafta hafızlığa hazırlık eğitimi alacaklar ve bu sürecin sonunda bir imam hatip ortaokulunda 4 yıl boyunca alabilecekleri eğitimi burada 8 haftada alacaklar.

Haftada 30 saatten 240 saat Kur'an eğitimi ile sürecin sonunda sadece yaz kursunda öğrencilerimiz çok güzel bir şekilde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenecekler.

"Kur'an-ı Kerim Eşref-i Mahlukat olan Peygamber Efendimize Kadir Gecesi'nde indirildi. Bize rehber olması için Allah tarafından gönderilen ilahi bir kitap olmasından dolayı Kur'an-ı Kerim'i anlamak, ezberlemek, yorumlamak, taşımak çok çok önemli ve gerçekten büyük bir kazanım. Öğrenciler bu kazanıma sahip olacaklar.

5. sınıfta akademik hiçbir kayıpları olmadan çok avantajlı bir şekilde 20 kişilik sınıflarda eğitim görecekler. Okulumuz proje okulu olduğundan seçilmiş öğretmenlerden akademik eğitimi alacakları için avantajlı olacaklar.

6. sınıfta ise hafızlığa uygun olanlar hiç sene kaybı yaşamadan ortaokulu okurken aynı zamanda hafız da olacaklardır.

Ayrıca sosyal faaliyet ve etkinliklerle zenginleştirilmiş bir eğitim ortamı kız öğrencilerimizi beklemektedir.

Öğrencilerimizin istifade etmeleri için velilerimizin başvuruda bulunmalarını bekliyoruz.

Okulumuzun fiziki yapısı ve  yapılan etkinliklerin yer aldığı görselleri inceleyebilirsiniz.

08-03-202408-03-202408-03-2024

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 10:05 - Görüntülenme: 1097